Vergoeding 2017
Algemene informatie voor verzekerden.
Fysiotherapie wordt sinds 1 januari 2004 niet door de basisverzekering maar wel door de (meeste) aanvullende verzekeringen vergoed.
Het eigen risico, zoals de regering voor de zorg instelt, heeft alleen invloed op kosten, die worden gemaakt in de basisverzekering.
Omdat het overgrote merendeel van de fysiotherapie-behandelingen in de aanvullende verzekering is opgenomen, komt dat niet ten laste van  uw eigen risico.
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat fysiotherapiebehandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de 20ste behandeling wel vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 worden dan vanuit de aanvullende verzekering vergoed.
Voor kinderen tot 18 jaar blijft de oude verstrekking in stand, d.w.z. vanuit de basisverzekering blijft het volgende gedekt:
– een maximering tot 18 behandelingen per indicatie per jaar (de rest vanuit de aanvullende verzekering).
– kinderfysiotherapie door een geregistreerde kindertherapeut 18 behandelingen per indicatie per jaar (de rest vanuit de aanvullende  verzekering).
– behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst een volledige dekking vanuit de basisverzekering bij kinderen (volgens de regels van de chronische lijst).
voor meer vragen kijk op:
https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd